Telenors mobilnät i Norrland

Telenor har en ganska god täckning i Norrland, även om de inte riktigt når upp i den nivån som konkurrenten Telia kan erbjuda. Om du bor i något av Norrlands städer och inte allt för långt ut på landet eller i fjällvärlden, så är det fullt möjligt att du kommer att kunna använda ett Telenorabonnemang till din telefon.

Norrland är väldigt stort och det är svårt att ge ett bra svar på hur täckningen generellt ser ut för en specifik operatör. Svaret är att det varierar ganska kraftigt. Längs norrlandskusten fungerar Telenor väldigt bra, och likaså i städer och lite större samhällen. Den verkliga skillnaden märker man när man ger sig ut på landsbygden.

Telenor har byggt ut sitt nät med många nya basstationer de senaste åren vilket har fått till följd att de numera kan erbjuda betydligt bättre täckning i Norrland än för några år sedan. Om du tittar på en aktuell täckningskarta så ser du att täckningen är relativt god, men att det trots allt finns en hel del vita fläckar.

Om du tror att Telenors täckning i Norrland är tillräckligt bra för dina behov, så finns det även flera lågprisoperatörer som du kan välja. Den mest kända är Vimla, men även bland annat Fibio och Karma Mobil använder sig av Telenors mobilnät. Här skulle vi rekommendera att man hellre väljer Fibio och Karma Mobil då båda dessa operatörer erbjuder VoLTE (4G-samtal) vilket gör att samtalstäckningen blir bättre med dessa än Vimla.

För att veta om Telenors nät i Norrland är något för dig, så behöver du tänka igenom hur du använder din mobil. Börja med att testa så att det finns täckning där du bor, där du arbetar och på de platser du brukar befinna dig. Om dessa platser ligger inom tätbebyggd område, så kommer du förmodligen upptäcka att det funkar ganska bra. Men om du ofta befinner dig i skog och mark eller inne i Norrlands inland, ja då är det kanske en annan operatör som är bästa valet för dig.

Bästa mobilabonnemangen i Telenors nät

Mobilabonnemang från Vimla

Vimla

  • För privatpersoner
  • Telenors mobilnät, se täckningskarta
  • 4-100 GB surf med fria samtal/sms
  • Just nu från 20 kr/månad utan bindningstid

Visa erbjudanden

Mobilabonnemang från Telenor

Telenor

  • För privatpersoner & företag
  • Telenors mobilnät, se täckningskarta
  • 5 GB till fri surf med fria samtal/sms
  • Just nu från 269 kr/månad utan bindningstid

Visa erbjudanden

Jämför fler mobilabonnemang i Norrland

Bästa mobilabonnemangen i Telenors nät